(+381) 0600882018 i 0600882019

”Rastimo zajedno”

Ono o čemu u velikom delu kroz naše iskustvo, često prenosimo našim klijentima kroz razgovor je upravo ova problematika Velikih, to jest malih preduzeća i njihovog izbora saradnje sa istima.

Naravno da svi mi težimo da budemo Veliki, ali ta Veličina zna da utiče u mnogo faktora u kvalitetu pružanja usluga, zato je bitno da svi znamo granice svojih mogućnosti u pružanju istih, kroz svoj razvoj.

Mogućnosti izbora Velikih u mnogim slučajevima su iz skeptičnosti i sigurnosti, ali se ne razmišlja o kvalitetu usluge, ceni, krajnjem rezultatu. Pitanje je da li Veliki sistemi imaju kapacitete da usmere svu pažnju  na određene male klijente ili uopšteno pojedinačne klijente i ispune sve njihove zahteve, ili se mali preduzetnici moraju prikloniti uslovima Velikih da bi opstali. U velikom broju slučajeva mali preduzetnici se priklanjaju Velikim preduzećima, njihovim uslovima i ostaju u njihovoj senci bez mogućnosti prosperiteta to jest razvoja svojih poslovnih mogućnosti i ideja, što dovodi do ”ubijanja” vaših vizija i poslovne politike kojim ste težili i u najgorem slučaju propadanju Vaše poslovne ideje.

Rizik postoji u oba slučaja, ali marketinški trikovi i veličina kapitala je na žalost ono što određuje šta će Vam biti nametnuto pred Vaše oči i uticati na Vašu odluku,  samo Vaše znanje u poslovima kojima se bavite, u poslovnom smislu može dovesti do prave odluke.

Ono na šta skrećemo pažnju sa ovakvim savetima je da nije sve baš onako kako je prikazano da Vi vidite, ali svakako postoji veliki broj Velikih preduzeća koja iza sebe imaju dobru reputaciju i saradnju sa istima možemo da preporučimo ali cena njihovih usluga može da Vas odbije. Mogućnosti i ideje kroz razvoj ovakvih preduzeća realizovane  su uglavnom  u većini slučajeva kroz dovođenje stručnih kadrova koji mogu i koštaju mnogo, samim tim i cena ovakvih kompanija je visoka i prevazilazi mogućnosti malih preduzetnika.

Znači mi nismo protiv Velikih, ali želimo da se borimo za male preduzetnike koji imaju svoju viziju i žele prosperitet u svom poslovanju.

Bili smo svedoci u mnogim slučajevima kroz godine iskustva da je najbolji  ”Rastimo zajedno”  način. U ovom slučaju na osnovu svoje poslovne snalažljivosti iskstva izaberete poslovnog saradnika  u skladu sa svojim normativima i kontrolišete kroz odredjeni vremenski period njegovu posvećenost Vašim zahtevima.U svakom slučaju prihvatljivost ovakvog vida poslovanja je za Vaš budžet mnogo prihvatljiviji, a sama posvećenost vašim zahtevima kao pojedinca je neizmerno drugačija. Ovo sve dovodi do drugačijeg koncepta, gde se Vaše ideje uz određene konstruktivne izmene kroz usvajanje zajedničke politike poslovanja, budu sprovedene u delo.

Da li želite da budete u senci Velikih i igrate po njihovim pravilima ili da preduzeće razvijate po svojim mogućnostima, željama i poslovnoj politici, ostaje da sami odlučite.

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor