(+381) 0600882018 i 0600882019

ODABERITE ZBIRNO

Za sve one koji žele da uštede vreme i novac, zbirna distribucija robe predstavlja efikasno rešenje.

Ono što smo naučili iz naše prakse, da spajanjem Više manjih pošiljki u jedno vozilo možemo biti konkurentni sa cenom, a samim tim smanjujemo i Vaše troškove.

U zbirnoj distribuciji možemo izdvojiti više načina koja se dosta razlikuju i mogu dosta uticati na troškove.

Pošiljke se direktno preuzimaju kamionima koji idu od jednog utovarnog mesta do drugog i na taj način se usluži više korisnika. Nakon preuzimanja poslednje pošiljke, vozilo kreće u distribuciju  po klijentima, po unapred  određenim zonama. Ovaj vid transporta je isplativ  za prevoznike ali ima manjkavost zbog eventualnih kašnjenja tj. podrazumeva rizik i čekanje krajnjih korisnika na robu, zbog velikog broja  utovara i istovara po vozilu.Ovakav način je pogodan i isplativ za korisnike koji nisu ograničeni sa unapred određenim vremenom isporuke.

Učinkovitiji način je dopremanje  pošiljki korisnika u zbirne centre, gde vozilo u tom slučaju ima jedno utovarno mesto i odmah po utovaru kreće u razvoz, što znatno ubrzava proces otpreme robe do krajnjih korisnika, ali to i dalje nije najbolji način pružanja usluge.

Mogućnosti dopremanja pošiljki u zbirne centre, preuzimanja zbirne pošiljke jednim utovarom, a potom otpremanje robe u odredjene  kros dok centre gde se ista raspoređuje na više manjih vozila je mnogo brža i učinkovitija.Ovakav način  se dosta koristi u međunarodnom transportu, ali uzeo je maha domaćem transportu i distribuciji zbog svoje efikasnosti.Kompanije otvaraju svoje kros dok centre ili distributivne centre kako u Beogradu, tako i u Subotici,Čačku,Nišu itd, a samim tim prave sebi mrežu za lakše Razbijanje zbirnih pošiljki ka krajnjim korisnicima.Ovo je opšte poznato već godinama, na ovakav način funkcioniše većina kurirskih službi, pošta, pokazao se kao pouzdan i najbolji.

Računica je u svakom pogledu jasna,  spakovati deset klijenata u šleper (umesto da svaki klijent ide sa posebnim kombijem), spustiti do Niša do pouzdanog partnera, pretovariti direktno sa vozila na vozilo ili istovarti u odredjeno skladište pa razvrstati po vozilima je mnogo brže i povoljnije.

Potrebno je pronaći samo dobrog partnera  kojem možete da verujete i koji će želeti da Vam pomogne oko umanjenja Vaših troškova, a ne samo svojih.

Distribucija je podfunkcija marketinga koja upravlja tokovima robe od proizvođača preko  distributera, preko skladišta i transportnih institucija do FINALNOG POTROŠAČA koji je nama svima najbitniji.

 

 

 

 

Ostavite odgovor